Szépségverseny Blog, szépségverseny cikkek

Szépségverseny képek

Szerelemi kapcsolataink hatása életünkre

Szerelemi kapcsolataink hatása életünkre

A párkapcsolataink, ha jók, ha rosszak, hatást gyakorolnak a személyiségünkre. Sokan pontosan ezért nem szeretnek szerelembe esni, és inkább el is kerülik, nehogy bármi olyan változást hozzon ki belőlük egy másik ember, amit nem tudnak kontrollálni. Márpedig nem tudod befolyásolni, hogy a másik milyen hatással lesz rád, és, hogy mi mindenre leszel képes érte.

De vajon olyan rossz ez a változás? Nem inkább előnyünkre formálódunk?

Ha egy rossz kapcsolatból szállsz ki, akkor nyilván később realizálódnak azok a pozitív hatások, amit az életedre gyakorolt. De nézzünk néhány alapvető és elkerülhetetlen változást:

– Fejlődik a kompromisszumkészséged
– Türelmet tanulsz
– Empatikusabb leszel
– Javul a problémamegoldó képességed
– Önzetlenebbé válsz

Az ember alaptermészetét tekintve önző és mindig arra törekszik, hogy elsődlegesen neki legyen jó. Ebből az állapotból csak egy szerelem vagy egy gyerek tud kimozdítani. De mint tudjuk a szerelem intervalluma maximum 3 év. Persze akadnak kivételek, bár életem során még nem találkoztam ilyennel. Tehát visszatérve, az egymás iránt érzett szerelem tesz téged képessé arra, hogy a másik érdekeit is előtérbe tudd helyezni, sőt akár még a sajátod elé is.

Kétségkívül számos változást hoz az életünkbe, ami pozitív, inspiráló és jobb emberré válunk általuk. Akkor mégis mi okozza azt, hogy az idő előrehaladtával az emberek többsége önzővé válik? Miért kezdi tönkretenni a kapcsolatát? Ennek fényében azért azt se felejtsük el, hogy az ember nem monogám. De egyet leszögezhetünk. A szerelem az, ami igaz boldogságot tud hozni életünkbe.