Szépségverseny Blog, szépségverseny cikkek

Szépségverseny képek

A love story buktatói

A love story buktatói

Problémák a párkapcsolatban.

Vannak problémák, amik újra és újra előjönnek, kerülgeted, söprögeted, halogatod, mégsem tudsz túljutni rajta. Majd egy napon arra ébredsz, hogy annyira megmérgezte a kapcsolatodat, hogy már nincs tovább.

Na nézzük!

Negatívan beszélsz Róla

A szakítás első előszele, amit a legtöbbször észre sem veszel. Mert a sértődöttség kezdeti szakaszában elfejted észben tartani a hosszútávú céljaidat, és csak azért küzdesz, hogy az aktuális csatát megnyerd, hogy igazad legyen most az egyszer. És mi lesz azután? Örülsz majd annak, hogy igazad volt, de közben leromboltál mindent. Ér ez ennyit?  Lekezelő vagy vele azért, mert dühít, hogy nem érti meg azt, amit mondasz neki, vagy nem úgy csinálja, ahogy te azt szeretnéd, ahelyett, hogy megpróbálnál változtatni a kommunikációdon. És mindaddig húzod a sértődöttségedet, míg már nem lesz aki kiengeszteljen, mert olyan messzire taszítottad el magadtól.

Kritizálod

Minden esetben a kritika védekezésre ösztönzi a másikat, ami pedig azt jelenti, hogy addig feszíted a húrt, amíg egyszer csak el nem pattan. Ha folyton azt erősíted a másikban, hogy ebben sem jó, abban sem, ezt is elrontotta, az se megy jól neki, akkor miért is akarna veled lenni? Biztos, hogy jó szándékkal teszed, de a létező legrosszabb módon. Lásd meg ezekben az apróságokban a másik valódi arcát. Nyilvánvalóan nem akarta elrontani, nem akarta, hogy veszekedés legyen belőle.

Védekező mechanizmus

Ez azt jelenti, amikor a veszekedések során úgy reagálsz a felmerülő problémákra, hogy vagy ellentámadsz, vagy hisztibe kezdesz. Nyilván ez egy természetes reakció kritika esetén, mint ahogy azt  az előbb is írtam, de így képtelenség egy problémát megoldani. Ha áldozatként tekintesz magadra, ott ne is remélj többet. A kritikának egy párkapcsolatban teljesen más jelentése is lehet, ha megtanulod az alapszabályt : fontos, hogy Kitől jön az információ és molyen szándékkal. A partnered biztos, hogy nem akar neked rosszat, de muszáj a tudtodra adnia, hogy valami nincs rendben. Ilyenkor fogadd el a kritikát, gondold át, és mondd el a párodnak, hogy a továbbiakban oda fogsz figyelni erre. Hát nem iszonyatosan egyszerű? Nem jobb, mint hetekig őrlődni, ölni egymást, vagy csendterápiát játszani?!

Nem azért lesz valakinek sikeres a párkapcsolata, mert mindent tökéletesen csinál. Hibázz, tévedj, hozz rossz döntéseket, de reagálj jól akkor, amikor igazán szükség van rá! Tedd meg azokat a lépéseket, amiket mások nem tesznek meg. Egy kapcsolatért dolgozni kell és olyan lehetőségeket, érzéseket nyit meg számodra, amiről még álmodni sem mersz. Folyt.köv.