Szépségverseny Blog, szépségverseny cikkek

Szépségverseny képek

A Nemzet Szépe hivatott megtalálni azokat a valódi szépségeket, akik mind megjelenésükkel, mind pedig gondolkodásmódjukkal és értékrendjükkel kiemelkedőek. A standard nemzetközi elvárások (magasság, testalkat, arc, haj, mosoly, stb.) mellett más szempontok is érvényesülnek.  Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a versenyzők olyan tudással, ismeretekkel, önérzettel rendelkezzenek, amelyek szorosan kötődnek nemzetiségükhöz. Hisszük, hogy egy szépségkirálynő komoly iránymutató személyiséggel bír az egész társadalom felé, éppen ezért célunk egy olyan királynő választása, aki példaként szolgál a fiatal generáció, a társadalom és az egész nemzete számára. A versenyzők vallástól és etnikai hovatartozástól függetlenül nemzeti öntudattal bírnak, fontosnak tartják az anyanyelv ápolását. Rendelkeznek hazájuk történelmének, földrajzának ismeretével, jártasak a szokásokban, hagyományokban. Családcentrikusak, érdeklődnek a gasztronómiájuk iránt. Célunk, hogy a világszerte csodált, szép magyar lányok hírét vigyék országunk turisztikai- és természeti értékeinek, vizeinek, gasztronómiájának, hagyományainak, történelmének, és a legújabb innovációknak. Országimázs klipeket készítünk, amelyekben a jelentkezők a legszebb magyar tájakon, a mezőgazdaság, a borászat, az állattenyésztés, lótartás, pálinkafőzés, stb. jellemző tevékenységein keresztül hazánk nemzetközi hírnevét erősítik. A szépség ünneplésén túl ezt a missziót szeretnénk beteljesíteni - a hazai élelmiszeripar, borkultúra, turizmus, természeti kincsek, tudományos fejlesztések népszerűsítését. 
A versenyt hagyományteremtő céllal rendezzük meg, fontosnak tartjuk, hogy évről évre követendő példát állítsunk a fiatalok elé.

Jelentkezem a versenyre
Versenyszabályzat

VERSENYSZABÁLYZAT Jelentkezőkkel kapcsolatos kritériumok:
  • Korhatár: 21-27 év (21. életévébe lépett és még nem töltötte be a 28. életévét)
  • Magasság: kb. 165-190 cm (nem szabunk pontos határokat, mert fontos, hogy nemzetiségi jegyekkel rendelkezzen a királynő, és országonként eltérő magaságúak lehetnek a női ideálok)
  • Természetesség
  • Plasztikai beavatkozás: nem engedélyezett
  • Tetoválás: nem engedélyezett
  • Fontos személyiségjegyek: empátia, segítőkészség, magabiztosság, nemzeti öntudat, kisugárzás
Kizáró okok:
  • valaha pornográf jellegű anyag készült róla
  • károsszenvedélyben, függőségben szenved
  • nem tud folyékonyan beszélni saját anyanyelvén
  • családi állapota: házas
  • gyeremeke van
A versenyzők az előválogatón fürdőruhában is megmutatkoznak  a szakmai zsűri előtt. A verseny döntőjében a fürdőruhás tour elmarad, a verseny eleganciáját megóvva. A másik kiemelkedően fontos kritérium a Miss Nation világversenyen a természetesség. Hiszen napjainkban sajnos a legtöbb egészséges és gyönyörű lány már fiatalon plasztikai műtétekhez folyamodik és ez egy fajta normává vált. Mi ennek komoly ellenzői vagyunk és pontosan ezért is szeretnénk kihangsúlyozni már a döntőbe jutott jelöltekkel is, hogy a természetesség mindennél fontosabb.  Ezt közvetíti a társadalom felé királynőnk is. A valódi értékek, az önmagunkkal való harmónia, az egyéniség az, amivel ki lehet tűnni a tömegből és egy Nemzet királynőjévé válni. Az előválogatókról összesen 14 lány jut tovább, akik 10 napos felkészítő táborban vesznek részt. A felkészítő tábor fő célja, hogy leszűrje a lányok valódi énjét, kompetenciáit, mind e mellett pedig felkészíti Őket a gálaestre, mely egy magas színvonalú, elegáns showműsor. A felkészítő táborban 10 királynő jelöltet választunk, akik részt vehetnek a döntőben. A verseny teljes ideje alatt elvárás, hogy a továbbjutó lányok készséggel együttműködjenek a szervezőkkel és legjobb formájukat nyújtsák, ne hátráltassák a versenyt.